Ezt írták rólunk.

2012.03.22 08:28

 

A turizmusért is horgásznak

Csongrád - Új horgászegyesületet alapítottak a napokban Csongrádon. A vendéglátókkal, szállásadókkal összefogva minél több látogatót kívánnak a városba és környékére csalogatni.

A turizmus fejlesztéséért is szeretne tenni a Csongrádi Nagy-Tisza Turisztikai, Horgász és Természetvédő Közhasznú Egyesület, mert a városvezetés elképzeléséhez hasonlóan a város egyik kitörési, fejlődési lehetőségei között tartja számon az idegenforgalmat – fejtette ki Both Gyula elnök.

– Egy több évtizedes hagyománnyal bíró horgászegyesület már eddig is működött a városban, mi azonban valami újjal is szeretnénk szolgálni. A vendéglátókkal, szállásadókkal összefogva minél több látogatót kívánunk a városba és környékére csalogatni. A napokban tartottuk az alakuló ülésünket, amelyen az érintettek is részt vettek. Mindenki egyetértett abban, hogy az összefogás közös érdek – magyarázta. Példaként említette a Tisza-tó esetét, ahol a horgászat indította el a térséget a fejlődés útján, később pedig a vendéglátás és a kereskedelem is virágzásnak indult.

– Horgászni általában egész családok jönnek, gyerekekkel. A város profitálhat abból, hogy amíg a férfiak a kapásra várnak, addig a nők és a gyerekek szolgáltatásokat vehetnek igénybe, illetve programokat látogathatnak.

Az alakuló ülésen az új egyesület alelnöke Keller István, titkára Füri Imre lett. Elnökségi tagok Tyukász György és Berényi Zsolt, az ellenőrző bizottság tagjai pedig Sági Imre, Domokos József és Petró Zoltán.

 

delmagyar.hu  Csongrádi hírek

 

KRÁLIK EMESE - 2012.03.21. 08:28        

Vissza