Horgászgyűlést tart az új egyesület

Márciusban alakult meg a Csongrádi Nagy-Tisza Turisztikai, Horgász és Természetvédő Közhasznú Egyesület, amely nem csak a horgászatért, de a turizmusért is tenni akar. A szervezet céljai a horgászturizmus fellendítése, a környezet megóvása, programok és szálláshelyek közvetítése.

De hogyan is kapcsolódik össze a horgászat és a turizmus?

„Korábban problémás volt az egynapos horgászjegyek beszerzése, így aki csak hétvégére érkezett városunkba, az nem tudott engedélyt kiváltani.” – tudtuk meg Keller Istvántól, az egyesület alelnökétől. „Amióta az egyesületünknél is lehet kapni, azóta nagyon megugrottak a jegyeladások. Híre ment a horgászok között, sokan látogatták a honlapunkat is. Jöttek horgászni mindenhonnan, annak ellenére, hogy idén nyáron nem is volt jó a Tisza.”

A horgászat szerelmeseinek a tél beálltával sem kell „szögre akasztaniuk” a pecabotot, a december-januári hónapok a menyhal időszaka. „Ez a nem fázós horgászok szezonja.” – mondja mosolyogva az alelnök. „Ez a halfajtát kizárólag ekkor lehet fogni. Nagyon finom, harcsához hasonló húsa van.”

Aki többet is szeretne megtudni az egyesület munkájáról, vagy csak egyszerűen érdekli a horgászat, látogasson el következő összejövetelükre. Az egyesület január 12-én, szombaton 10 órakor tartja közgyűlését a Művelődési Központban, ahova minden horgászatot szerető embert várnak.